Golden paste is mengsel van onder andere kurkuma en kokosolie en is een eeuwenoud Ayurvedisch recept. De pasta is rijk aan vitamines en mineralen en verbetert de algehele gezondheid vanuit de kracht van de natuur.

Golden paste voor de gezondheid van mens en hond

Golden paste kan ingezet worden voor dezelfde doeleinden als kurkuma. Echter heeft golden paste nog meer gezondheidsvoordelen door de toevoeging van een aantal krachtige ingrediënten. Door de toevoeging van zwarte peper wordt de kurkuma beter opgenomen in het lichaam, waardoor het een groter effect op het lichaam zal hebben. Ook kan de pasta uitwendig op wondjes gebruikt worden, dit stimuleert de heling. De toevoeging van kokosolie zorgt voor extra ondersteuning van onder andere  de huid en maakt de pasta smakelijker.

Recept

Meng 60 gram kurkuma met 250 ml water in een pannetje. Roer 8 tot 10 minuten door op een laag pitje tot er een dikke pasta ontstaat. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Voeg ¾ theelepel gemalen zwarte peper en 60ml kokosolie (biologisch en niet ontgeurd). Meng het geheel goed door. In de koelkast kan de golden paste 3 tot 4 weken bewaard worden of tot 6 maanden in de vriezer.

Eventueel kunnen er ook andere specerijen zoals kaneel en fenegriek aan het mengsel toegevoegd worden, toevoeging van deze specerijen kan tegelijkertijd met de zwarte peper.

Dosering

  • Honden tot 10kg: een halve theelepel per dag
  • Hond van 10-20kg: hele theelepel per dag
  • Honden zwaarder dan 20kg: anderhalve theelepel per dag
  • Mensen: twee tot drie theelepels per dag
Golden Paste; een echte krachtpatser voor je gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *