Groene thee staat erom bekend erg gezond te zijn voor mensen. Zo kan groene thee het risico op hart- en vaatziekten verkleinen, beschermen tegen diabetes type 2 en nog veel meer heilzame eigenschappen hebben. Echter, groene thee is ook geschikt om de gezondheid van je huisdieren te ondersteunen.

Groene thee ter ondersteuning van je huisdier, hond, kat, konijn.

Bijna alle soorten echte thee zijn afkomstig van de Japanse plant Camellia sinensis. Het moment van oogsten en de behandeling van behandeling van de blaadjes bepaalt welke soort thee het wordt.

In Azië drinkt men al ruim 5000 jaar groene thee vanwege zijn vele gezondheidsvoordelen. Dat de effecten van groene thee ook bij dieren kunnen worden ingezet is echter minder bekend.

Belangrijke antioxidanten

Groene thee bevat de stof epigallocatechinegallaat (EGCG), deze stof is een zeer sterke antioxidant. Deze stof wordt geassocieerd met een kankerpreventieve werking en wordt nog volop onderzocht. Daarnaast bevat groene thee saponinen en tannines, deze stoffen hebben een ontstekingsremmende werking en kunnen worden ingezet bij allergische reacties.

Ondersteuning door groene thee

Groene thee wordt zowel inwendig als uitwendig gebruikt. De makkelijkste manier om groene thee te gebruiken is door er een thee van te trekken. De thee kan vervolgens (nadat het voldoende is afgekoeld), over de voeding gegeven worden. Sommige dieren vinden het ook lekker om afgekoelde groene thee zo te drinken. Groene thee kan ondersteuning in verschillende situaties:

  • De sterke antioxidanten die aanwezig zijn in groene beschermen het lichaam tegen extra weefselschade bij klachten zoals artrose en artritis. Daarnaast heeft groene thee een pijn bestrijdende en ontstekingsremmende werking waardoor het goed inzetbaar is bij chronische gewrichtsklachten.
  • Groene thee is ook zeer effectief bij gewichtscontrole en kan ingezet worden om gewichtsverlies te stimuleren. Daarnaast zorgt groene thee voor een verbetering van het energieniveau.
  • De antioxidanten en andere werkzame stoffen kunnen het lichaam ondersteunen om infecties beter te bestrijden en de lever te beschermen tegen schade van schadelijke stoffen.
  • Groene thee is zeer goed in te zetten bij senior dieren om vitaal oud te worden. De antioxidanten in groene thee beschermen de cellen waardoor ze minder verouderen. Daarnaast hebben ze en positieve invloed op het hart en bloedvaten en zijn ze in relatie gebracht met kankerbeschermende eigenschappen.

Uitwendig gebruik van groene thee

Groene thee is zeker niet alleen inwendig inzetbaar, maar ook zeker erg geschikt voor uitwendig gebruik. Afgekoelde groene thee heeft een kalmerende en herstellende werking op de huid en kan ingezet worden in de volgende situaties:

  • allergische reacties
  • wondjes
  • eczeem en hotspots
  • ontstekingen
  • littekenvorming

In deze situaties kan groene thee gebruikt worden om de klachten te verminderen en de huid te kalmeren.

Hoe bereid je groene thee voor uitwendig gebruik

Voor het uitwendige gebruik van groene thee is het nodig om een sterke thee te trekken en hier vervolgens de huid mee te deppen. Om de thee extra sterk te krijgen breng je kokend water aan op de thee en laat je dit 15-20 minuten staan. Gebruik per 200ml water 1 zakje groene thee om een sterke thee te krijgen. Laat de thee voldoende afkoelen tot kamertemperatuur. Dep de thee met watten of een washandje op de te behandelen huid. Dep dagelijks de thee op de huid tot de klachten minder worden.

Worden de klachten sterker, stop dan met de behandeling met groene thee en raadpleeg een dierenarts!

Groene thee ter ondersteuning van je huisdier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *