In de maand december gaat de winter echt van start. De dagen worden korter en kouder, waardoor meer uitlaatrondjes in het donker zullen plaatsvinden. Het is dan natuurlijk erg belangrijk dat zowel jijzelf als je hond goed zichtbaar is. 

In de donkere wintermaanden worden veel honden meerdere keren per dag in het donker uitgelaten. Niet alleen hebben jij en je hond dan minder zicht op wat er om jullie heen gebeurt, andere weggebruikers zien jullie ook minder goed. Vooral op erg donkere plekken en bij drukke straten kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als jij en je hond niet goed zichtbaar in het donker zijn! Om ongelukken te voorkomen, is het dus van groot belang goed zichtbaar voor anderen te zijn wanneer jij en je hond in het donker naar buiten gaan.

Gelukkig zijn er allerlei manieren om goed zichtbaar te zijn tijdens het uitlaten voor andere mensen in het verkeer. Vooral bij langere wandelingen is het handig om gebruik te maken van reflecterende producten. Geen gedoe met batterijen verwisselen of opladen. Zo zijn er reflecterende tuigen en riemen verkrijgbaar, maar denk ook aan een jas voor jezelf met reflecterende stukken. Ook kun je er aan denken om kleding aan te trekken met opvallende kleuren. 

Naast reflecterende producten, is het zeer verstandig om op erg donkere plekken ook lichtgevende producten te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichtgevende halsbanden en lijnen. Maar wil je de hond liever geen extra halsband omdoen, dan zijn er ook losse lampjes verkrijgbaar om aan het tuig of de halsband vast te maken. 

Wees verstandig en ga voor veiligheid, ook in de donkere wintermaanden!

Hond uitlaten in het donker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *