Na een uitgebreid onderzoek of een bezoekje aan de dierenspeciaalzaak heeft u voeding voor uw hond gekozen waar uw hond als het goed is heel lang gezond blijft. Maar uw hond is hier niet zo blij mee en vindt eten eigenlijk helemaal niet leuk en laat daardoor vaak (een deel van) zijn eten staan.

Hond wil niet eten tips

Dit is een situatie die heel vaak voorkomt! Met de nodige zorg heeft u goede voeding voor uw hond gekozen, en nu wil de hond niet eten. Wanneer dit vaker voorkomt noemen we de hond vaak een lastige eter.

Gelukkig zijn er de nodige adviezen die hierbij kunnen helpen:

  • Geef het eten op vaste tijden, ook in het weekend. Zo raakt de hond hier aan gewend en zal het een gewoonte worden om rond die tijd honger te krijgen en vervolgens te gaan eten.
  • Geef het eten op een vaste plek. Zeg verder niets, kijk de hond ook niet aan. Zet gewoon de bak neer en loop erbij weg.
  • Ga je hond niet aanmoedigen als hij een hapje heeft gegeten of zijn bak leeg heeft. Zo gaat de hond eten als iets bijzonders zien en kan het een vorm van aandacht trekken worden. Eten is niks bijzonders, de hond moet gaan begrijpen dat dit zo is.
  • Eventueel kan je een lepeltje warm water over brokken heen doen om wat meer geuren vrij te laten komen, zodat het eten aantrekkelijker wordt voor de hond.
  • Eet de hond toch niet, haal het dan na 15 minuten weg en bied pas het eerstvolgende normale eetmoment weer eten aan. Het kan natuurlijk ook zijn dat de portie simpelweg te groot is, verminder de hoeveelheid dan een beetje
  • Geef absoluut geen extraatjes (koekjes, boterhammen, hondensnoepjes, kaas, verzin het maar) tussendoor om toch zijn maag maar te vullen. Een hond die al minder graag eet en dan ook nog eens geen trek heeft op het moment dat zijn maaltijd wordt aangeboden zal niet normaal gaan eten.
Hond wil niet eten

Wellicht lijkt het dat er best wat doorzettingsvermogen nodig is om eenlastige eter normaal aan het eten te krijgen, dat is helaas ook zo. Maar doorzetten beloont in dit geval absoluut, met deze tips zorgt u ervoor dat er een regelmaat ontstaat in het eetpatroon van de hond. Dan hoeft de hond niet meer na tedenken of hij wel of geen zin in eten heeft, maar zal hij uit gewoonte zijn bakleeg eten.

Natuurlijk kan er ook sprake zijn van een medische oorzaak dat de hond niet goed eet. Wanneer het vermoeden ontstaat dat de hond door een medische oorzaak niet of slecht eet, neem dan altijd contact op met een dierenarts.

Lastige eters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *