Sinterklaas is weer in het land, de feestdagen staan dus voor de deur. Hoe leuk wij, als mensen, de feestdagen en alle gezelligheid ook vinden, kan alle onrust en vooral het vuurwerk erg beangstigend zijn voor onze huisdieren. Om ervoor te zorgen dat de periode rond Oud en Nieuw wat minder stressvol voor onze huisdieren verloopt is het belangrijk al op tijd de juiste maatregelen te nemen. Met de juiste producten kunnen huisdieren op een natuurlijke manier ondersteund worden, waardoor de decembermaand minder stressvol wordt ervaren. Volg onderstaand stappenplan voor een optimale ontspanning van uw dieren tijdens deze spannende periode.

  • Het is van groot belang om al vroeg te beginnen met het ondersteunen van de huisdieren in deze periode. Met behulp van speciale, voor de mens niet waarneembare, geluidsgolven helpt de RelaxoPet een hond of kat direct te ontspannen. In een 6-jarig onderzoek met dierenartsen en gedragstherapeuten zijn speciale geluidsfrequenties en patronen ontwikkeld die voor een totale ontspanning bij dieren zorgt. De RelaxoPet kan het gehele jaar door ingezet worden in stressvolle situaties. Ter voorbereiding op Oud en Nieuw is een gebruiks-/trainingsperiode van 4-6 weken voor 31 december gewenst zijn om de juiste ontspanning bij het dier teweeg te brengen.
  • Vanaf ~1 december mag er al begonnen worden met het inzetten van PUUR Tranquil. Dit natuurlijke supplement, bestaande uit mineralen en kruiden, geeft een ontspannend effect zonder het dier suf te maken. De combinatie van verschillende kruiden, magnesiumcitraat en L-tryptofaan dragen bij aan een langdurig ontspannen gevoel. Producten die het dier ook versuffen kunnen juist extra angst teweeg brengen doordat het dier zich niet normaal kan uiten. PUUR Tranquil heeft geen versuffend effect op dieren. Daarnaast kan dit product blijvend gegeven worden in een onderhoudsdosering, klik hier voor meer informatie over dit product.
  • Vervolgens kan er vanaf ~15 december gestart worden met PUUR Nervo. Deze druppels bieden extra ondersteuning bij de harde geluiden van het vuurwerk. Samen met PUUR Tranquil bieden deze supplementen een goede natuurlijke ontspanning, mede doordat ze elkaar versterken.
  • Mocht het dier zeer angstig reageren op het vuurwerk, dan kan er rond de dagen van oud en nieuw nog Bach Rescue bij worden gegeven.
  • Voor katten die stress ervaren kunnen PUUR Matatabi kauwstokjes voor extra ontspanning zorgen. Na het spelen met en kauwen op deze sticks zal de kat opmerkelijk rustiger zijn en gaan slapen. Dit maakt de Matatabi kauwstokjes zeer geschikt om op Oudjaarsavond te gebruiken.

Afhankelijk van de mate van angst die het dier tegenover het vuurwerk vertoond, hoeven niet alle stappen in dit plan doorgelopen te worden. Het is belangrijk om goed naar de hond te kijken en in te spelen op zijn behoefte met betrekking tot de ondersteuning voor ontspanning.

Let op! Wanneer u rustgevende medicatie van de dierenarts hebt gekregen, overleg dan altijd of deze medicatie gecombineerd kan worden met de hierboven genoemde supplementen.

 

Vuurwerk voorbereiding